onsdag 20 april 2011

Demonstration"Bara i växande, förändring och utveckling finns paradoxalt nog verklig trygghet."

(Anne Morrow Lindbergh)

Jag hade blivit förvarnad av en förälder; plakat hade utarbetats, namnlistor hade uppgjorts - allt detta med ett synnerligen stort engagemang...

När jag i morse kom till skolan möttes jag av lugnt och sakligt protesterande elever i årskurs 1 och 3 där de framförde önskemål om att "dammen, kojan och trädgården som finns precis utanför skolområdet måste räddas!"

Det var nämligen så att skolans räddhågsna rektor hade bestämt sig för att ett staket skulle monteras just så att dessa härligheter blev precis utanför elevernas räckhåll. "Det är ju så farligt med vatten", sa rektorn som tyckte sig se att nästa steg i leken skulle vara att tillverka en flotte för att ta sig en tur på Mälaren ;)

Vi tittade tillsammans på vilka möjligheter det fanns att hitta en kompromiss mellan elevernas önskemål och rektorns ansvarskänsla.

Det hela resulterade i att ett staket sattes upp i vinkel så att eleverna kunde fortsätta leken i kojan och i trädgården medan dammen blev ett förbjudet område. "Vi förstår ju nog att det kan vara farligt", som Ludwig uttryckte det.

Vad härligt med så engagerade elever! Och vilken glädje att få höra dem föra fram sitt ärende lugnt och sakligt, utan rop och gnäll.

Jag hoppas att våra elever med tiden lär sig att:

"Det finns inga omöjliga drömmar -
bara vår begränsade uppfattning
om vad som är möjligt."

(Beth Mende Conny)


Trevlig påsk,
rektor Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar