torsdag 14 april 2011

Du finner inte lyckan, du skapar den

" Jag hade hittat ett slags stillhet, en ny mognad...
Jag kände mig inte bättre eller starkare än någon annan, men det verkade inte längre viktigt om alla älskade mig eller inte. Viktigare var nu för mig att älska andra.
När man inser att det är viktigare, tar hela ens liv en ny vändning. Att leva betyder att ge."

(Beverly Sills)


Det känns riktigt bra att efter två år på Gripsholmsskolan i Mariefred igen en gång kunna konstatera att jag har världens bästa jobb.

Detta trots att jag ibland nästan ser i kors av trötthet då jag sitter mitt emot min man vid middagsbordet på kvällen och han frågar hur min dag varit.

Den stora belöningen för mig som rektor är stunder då jag ser en av mina elever - som haft svårt med det sociala samspelet i skolan - galant klara av att delta i en lustfylld, fri och också krävande dansuppvisning. Vilken glädje för både eleven och mig!

Eller när specialläraren redogör för mig hur ettorna klarat lästestet och vi kan konstatera att majoriteten av eleverna ligger riktigt högt poängmässigt. Då vet jag att vårt sätt att jobba ger resultat och att Ken och eleverna gjort sitt bästa, härligt!

Eller när Linda och Staffan i förskoleklasserna frågar om de får börja med årskurs 1 böckerna i matematik eftersom eleverna definitivt är redo. Vad säger man som rektor? Självklart ja, börja på, låt ungarna få något att bita i!

Eller när jag ser att treorna nu tar sitt första nationella prov på allvar och att alla gör sitt allra, allra bästa. Duktigt! Är riktigt nyfiken på att se sammanställningen av resultaten senare i vår.

Eller när jag ser Ia:s elever så lustfyllt - ja det är rätt ord - jobba med matematikuppgifterna under lektionerna. Toppen!

Det blev många utropstecken i dag - olikt mig, jag brukar vara sparsam med utropstecken - men jag vill så gärna just i dag dela med mig av känslan av att ha kommit en bit på väg med att skapa den skola som jag så gärna vill skapa, en riktigt bra skola för eleven där man både trivs, känner sig lycklig och lär sig massor.


Hälsningar,
rektor Nina

2 kommentarer:

 1. Hej Nina,
  tänkvärda och uppmuntrande ord! Jag brukar titta in på din blogg när jag behöver inspiration!

  Tack!
  hälsar Anna-Carin T.

  SvaraRadera
 2. Är alltid lika förväntansfull när jag ska läsa din blogg. Dina ord berör...
  Tack!
  Häls Natasja Widaeus

  SvaraRadera