fredag 29 oktober 2010

En eloge


"Se mig för här är jag
låt mig få komma nära
till era hjärtan
såsom den jag är,
den jag försöker vara
ge mej min morgondag,
min enda önskan nu och här
älska mej för den jag är..."

text: Marie Nilsson
musik: Benny Andersson

Höstlovet står för dörren och Gripsholmsskolan avslutar därmed höstterminen i dag. Efter höstlovet står vinterterminen på tur.

Gripsholmsskolan har lyckan att ha synnerligen duktiga pedagoger i skolan.

Marta som ansvarar för Eftis och som också deltar i undervisningen i nybörjarklasserna har tillfört mycket kreativt skapande till vår skola, utmärkt.
Marta ordnade i går en strålande vernissage med Picasso som tema. Elevernas konstverk kunde beskådas och en förälder frågade när försäljningen av tavlorna kör igång.

Magnus har koll på barnen på Eftis, undervisar i engelska, idrott och slöjd och är lugnet självt.
Magnus ställer alltid upp när det behövs, härligt.

Linda som ansvarar för den ena av förskoleklasserna gör ett kanonjobb med sina Tigerungar. Varierande undervisning och mycket IT präglar Lindas sätt att jobba, bra.

I den andra förskoleklassen gör Staffan ett strålande jobb med Leopardungarna. Ordning och reda och mycket musik och sång får eleverna lära sig med Staffan, super.

Våra elever får en rejäl dos av idrott/lek/rörelse/friluftsliv varje vecka. Det är vår energiska idrottsfröken Ulrika som står för denna viktiga del av skolans verksamhet. Min idrottslärare från min förra skola skulle vilja komma och lära sig av Ulrika, hedrande eller hur?

I årskurs 2 har vi goa Ia som på ett mjukt sätt lotsar eleverna in i kunskapens värld. Ia är vår Espresso och Smartboard expert, utmärkt.

I årskurs 1 har vi charmtrollet Ken som sliter med sin stora elevgrupp och gör det med bravur. Ken är vår Trageton expert och eleverna skriver sig till läsning på datorerna så de små fingrarna glöder.

I årskurs 3 har vi ett annat charmtroll Stefan... Stefan är mån om att det som görs ska göras ordentligt och eleverna i åk 3 har en hel del att bita i under lektionerna.
Stefan är också vicerektor och ser bl a till att vår hemsida ständigt hålls uppdaterad, bra.

Alla mina pedagoger är olika, alla har sina starka sidor, alla har sina svaga sidor och jag har tagit dem alla till mitt hjärta såsom de härliga människor de är.
Tillsammans med dem känns det varmt och tryggt att vidareutveckla Gripsholmsskolan.

Trevligt höstlov,
rektor Nina


2 kommentarer:

  1. ... och sen har vi vår kramgoa rektor som gör sitt allra yttersta för att stämningen ska vara på topp. Ingen har väl lyckats undgå hennes slogan "Tjärlek och gränser"

    SvaraRadera
  2. ...Och vi har förmånen att ha en härlig blåvit rektor och chef som både är såå charmerande och bestämd när det behövs! TACK!

    SvaraRadera