fredag 3 september 2010

Idealet


"Idealet är här, idealet är där
idealet är likt sankte Pål, sankte Pär
idealet är svart, idealet är vitt
och likt påvens skägg av ett eget snitt
idealet är lätt, idealet är tungt
idealet är gammalt, idealet är ungt
idealet är kärlek, idealet är hat
idealet är Tolstoys och Nietzches prat
- jag tror det är bäst, att var en har sitt
som jag har mitt."

Gustaf Fröding (1860-1911)

I en skola är det viktigt att alla som verkar där drar åt samma håll. Vi har alla olika uppfattning om vilken den ideala situationen är. Då är det viktigt att respektera varandra och att ha förtroende för varandra.

I Gripsholmsskolan har vi utarbetat en gemensam policy. Det skall tillstås att policyn till största del utarbetats av mig som ledare i skolan. De gemensamma överenskommelserna präglas av den bakgrund jag kommer ifrån; som elev, studerande, lärare, lärarutbildare och skolledare i Finland. Gripsholmsskolans ledning har önskat tydliga finländska influenser i skolan.

"Vi jobbar aktivt med att hitta rätt balans mellan kärlek och gränser. Vi jobbar envetet i alla sammanhang. Vi värnar om kvalitet framom kvantitet. Vi respekterar varandra och känner förtroende för varandra. Vi låter hjärnan, hjärtat och hälsan vara en del av allt vi gör i skolan. Vi värnar om en öppen dialog både i och utanför skolan. Vi går in för att hjälpa och inte stjälpa varandra."

Skolans policy finns att läsas i sin helhet på vår skolas hemsida.

Trevlig helg,
rektor Nina


3 kommentarer:

 1. Vilken underbar bild på dina härliga lärare! Kram fam Agardh

  SvaraRadera
 2. Jaa! Vilket härligt gäng på den sköna sommarbilden! Just en sådan som är fin att få tänka på under en intensiv och händelserik höst som nu påbörjats! Kram till er!

  SvaraRadera
 3. Härlig bild från somrigt Åbo!
  God fortsättning på läsåret:)
  hälsnigar av Heidi

  SvaraRadera