fredag 20 augusti 2010

Vi är i gång

Gripsholmsskolan påbörjade sin verksamhet denna vecka. Mycket av det som präglade skolstarten för ett år sen känns igen... Förra året hade vi 40 elever i skolan, i år har vi 100 härliga barn att lotsa genom skoldagen på bästa sätt!

Det skall ärligt sägas att det finns en hel del som inte ännu fungerar så som vi vill. Vi har inte hittat alla morgonrutiner, turerna i matsalen i samband med lunchen är många, att bedriva Eftis-verksamhet på två ställen är en utmaning i sig för att inte tala om att det tar tid för alla att lära känna varandra.

Jag ber nu om tålamod från alla er som har med Gripsholmsskolan att göra. Om vi alla går in för att tänka positivt och hjälpa varandra så ordnar sig det mesta, det är min erfarenhet. Vi behöver få tid på oss att växa in i allt det nya. Som ledare (och även privat säger min man) är jag envist lagd och ger mig inte förrän jag vet att allt är ok, i detta fall skall både elever, lärare och föräldrar vara överens om att allt är i sin ordning i skolan innan jag är nöjd.

"Patience is bitter but its fruit is sweet" lyder ett ordspråk jag hört. Jag har noterat att en del människor i dag är färdiga att bryta ihop vid minsta lilla motgång och i de fall då allting inte serveras färdigt packat och klart för dem.
Det är en skrämmande insikt och jag undrar hur dessa människor skulle klara av verkliga utmaningar om de skulle sättas på prov riktigt på allvar?

Ett mål i Gripsholmsskolan är att fostra våra elever till tålmodiga, handlingskraftiga, robusta personer. Eleverna skall lära sig att det gäller att sätta i en lägre växel och ta sig upp för backen när det bli motlut. Då är de förhoppningsvis bra rustade för att klara av livets alla utmaningar.

I Gripsholmsskolan sätts vicerektor Stefan och de övriga i personalen på extra prov under den kommande veckan då jag är tvungen att avvika för att i första hand vara mamma. Ett av mina barn behöver mig just nu.

Trevlig helg till er alla,
rektor Nina
5 kommentarer:

 1. camilla Fredriksson21 augusti 2010 08:18

  Vi hade det bästa skolåret någonsin förra året och vi är helt övertygade om att det fortsätter så även detta år!

  SvaraRadera
 2. Vi har haft en jättebra startvecka och barnen verkar så glada att få vara tillbaka i skolan. Stöket runtomkring drabbar mest er vuxna i skolan. Ni är fantasktiska som orkar hålla humöret gott trots allt extrajobb med att växa och flytta/nyetablera. Sköt om er hälsar Maria, Per & Samuel

  SvaraRadera
 3. Ja, vi håller med. Vi har fullt förtroende för er. Dessutom har vi hört att flera av eleverna t o m tycker att det är ännu bättre i år...redan. Ni gör att kanonjobb - allihop!
  Kramar familjen Helander

  SvaraRadera
 4. Vi måste fortsätta att rosa er! Ni gör som sagt ett kanonjobb allihop och vi är också övertygade om att detta året kommer att bli kanon! Kramar från familjen Agardh

  SvaraRadera
 5. Även vi som är nya i skolan tycker att det känns toppen! Känn lugnet!
  /Maria

  SvaraRadera