onsdag 12 maj 2010

Gripsholmsskolans policy

"Vi jobbar aktivt med att hitta rätt balans mellan kärlek och gränser.
Vi jobbar envetet i alla sammanhang.
Vi respekterar varandra och känner förtroende för varandra.
Vi låter hjärnan, hjärtat och hälsan vara en del av allt vi gör i skolan.
Vi värnar om en öppen dialog både i och utanför skolan.
Vi går in för att hjälpa och inte stjälpa varandra."

Det känns mycket trevligt att det nu blivit klart vilka skolbyggnader som erbjuds oss inför nästa läsår. Jag har hela tiden hoppats på att vi skulle få komma in i Gripsholmsviken och den drömmen har nu blivit sann.
Under nästa läsår kommer förskoleklasserna att hålla till i den "gamla" skolbyggnaden i orangeriet i Gripsnäs. Vi kommer att ha två klasser med 20 elever i vardera grupperna. Vi har anställt en ny pedagog, Linda, i den ena förskoleklassen och är nu på väg att anställa ytterligare en pedagog i den andra klassen. De nya förskoleeleverna besöker oss i skolan den 1 juni.

Vi har anställt fritidspedagogen Marta till vår skola inför nästa läsår. Marta kommer att vara huvudansvarig för Eftis och tillsammans med mig planera verksamheten för eftermiddagarna.
Eventuellt kommer ytterligare en person att anställas till Eftis eftersom vår kära Mats slutar för att åka i väg och studera.

Klass 1 med Ken som pedagog, klass 2 med Ia som pedagog och klass 3 med Stefan som pedagog kommer att hålla till i den "nya" skolbyggnaden uppe vid Gripsholmsviken. En del små ombyggnader skall göras inför inflyttningen och Stefan och jag tog oss en titt på rummen under veckan som gick. Det skall bli spännande att inreda rummen så att de blir så trivsamma som möjligt för våra elever.

Föräldramöten är inbokade i augusti före skolstarten och i dag bokade jag in höstens skolfotografering. Som rektor i en skola lever man mycket i framtiden i och med all planering samtidigt som det är alldeles underbart att eleverna tittar in till mig, sitter ner en stund, småpratar och jobbar med sitt. Just i dag har jag haft lilla Mira hos mig ett par gånger och det var så trevligt. I mötet med barnen blir man alltid påmind om vilken en rektors viktigaste uppgift är - nämligen att göra den bästa möjliga skolan för barnen!


Nu styr jag kosan mot Nådendal.
Trevlig helg,
rektor Nina

1 kommentar:

  1. Härligt med de nya, fina lokalerna! Det känns fint inför höstterminen!
    /Petra

    SvaraRadera