fredag 7 maj 2010

Framtidens lärande

"Verklig glädje kommer inte
av sysslolöshet eller rikedomar
eller av människors beröm -
nej, den kommer av
att man utför något värdefullt."

Sir Wilfred Grenfell


Gripsholmsskolan medverkar den 20-21 maj som aktörer i konferensen Framtidens lärande som är tänkt att fungera som en arena för skolutveckling, IT och lärande. Konferensen hålls i Factory vid Nacka strand. Framtidens lärande riktar sig till skolfolk på alla nivåer, forskare och förlag och där kan man ta del av keynotes, paneldebatter, utställningar, inspirationsmöten, spel och lärande, robotik och mycket annat.

Till denna konferens har alltså vår skola blivit inbjuden och vi kommer att dra iväg från Mariefred med elever, datorer, bord, stolar, flagga, mattor, hyllor, färgpennor, läsepåsar, böcker och ett sofföverdrag... Vi kommer med andra ord att inreda ett litet klassrum i konferensens utrymmen. Eleverna skall vara klädda i Gripsholmsskolans egen t-shirt och till lärarna har jag beställt tröjor med skolans egen logga.

Vi kommer att erbjuda följande stationer på konferensen:
Station Ken:
Att skriva sig till läsning, Pages, Photo booth, Storybird, Faktabanken

Station Ia:
Espresso, Annas länkburkar, Keynote

Station Stefan:
Kunskapsstjärnan, Poks, mail, blogg, Keynote, Espresso

Station Mats:
iMovie, iPhoto, GarageBand, Phun, Comic life magic.

Det här skall bli SÅ spännande. I samband med att föräldrarna skjutsar barnen till och från Nacka kommer det att vara möjligt för dem att gå in och ta sig en titt på konferensen.

Jag upplever att det vi gör i skolan tillsammans med eleverna - vare sig det gäller utvecklande av den digitala kompetensen, att anamma en hälsosam livsstil eller att lära sig främmande språk - känns det mycket värdefullt. Målet är att även eleverna och lärarna skall känna på samma sätt.
Det är då vi kan känna verklig glädje!


Skolans Dag på söndag, vi ses då,
hälsningar rektor Nina

1 kommentar:

  1. Det här skall bli väldigt spännande att höra mer om! Hoppas att ni får två fina dagar!

    Jag håller också tummarna för fint väder på söndag! Vi ses då!
    /Petra

    SvaraRadera