fredag 11 september 2009

Fields of Gold

"Many years have passed
since those summer days
Among the fields of barley
See the children run
as the sun goes down
Among the fields of gold..."

(Sting)

I dag påbörjar jag undervisningen i dans med en del av våra elever i skolan. I första hand handlar det om att hitta rytmen i melodin och att mjuka upp kroppen så den blir följsam och avslappnad.
När det gäller avslappning är låten "Fields of Gold" framförd av Eva Cassidy min absoluta favorit. Det är att hoppas att också eleverna tycker om den.
För att hitta rytmen dansar vi till "Sky´s The Limit" med OLA eller till "Hungry Eyes" med Anders Fernette... Återkommer och berättar om lektionerna i dans.

Denna vecka har eleverna äntligen fått börja bekanta sig med sina datorer! Varje liten parvel i vår skola har nu tillgång till sin egen MacBook; vilket stort ansvar för både elever och lärare!
Nu gäller det att göra någonting riktigt bra av denna unika situation.
Vår satsning på en dator till varje elev kommer att följas upp av en lärarstuderande som skriver sitt examensarbete om en-till-en i Gripsholmsskolan, återkommer.

Det är viktigt att från början träna rätt fingersättning och i förskoleklassen har man undrat över vilken som är vänster/höger hand, vilket finger som är pek-/lång- och ringfinger; tummetott-slickepott... och plötsligt är de små händerna i kors över tangentbordet!

I årskurs 1-2 tränas också fingersättningen och där har man hunnit bekanta sig med skrivprogrammet Pages, skrivit texter med olika typsnitt och olika färger, sparat och skrivit ut texterna. "Uppe till vänster hittar ni Arkiv, tryck där" hörde jag Ia instruera sina elever i åk 1 när jag passerade.

Vi har bett om hjälp av föräldrarna med övervakningen av våra elever en gång i veckan när vi har lärarmöte och vi kan nu med glädje konstatera att Melvins mamma och Julias mamma meddelat att de ställer upp. Det tackar vi för!

Vi har igen en händelserik och trevlig skolvecka bakom oss; tack alla elever och lärare!

God helg,
hälsningar rektor Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar