fredag 4 september 2009

Fantasifullt på skolgården

"Gör det du tror på
och tro på det du gör.
Allt annat är slöseri
med kraft och tid."

(Nisargadatta)

Lärarna och jag var lite bekymrade över att vi inte hunnit färdigställa allt på skolgården inför skolstarten för någon vecka sedan. Alla redskap och allt material hade inte kommit fram till skolan i tid.
I dag kan vi konstatera att tur var väl det!
Eleverna hittar på egna mycket fantasifulla och kreativa lekar med det som naturen har att bjuda på. Barken från en gammal trädstam blir rejäla Starwars-vapen, en koja har byggts inne i den stora syrenbusken, man leker ekorre i det stora pilträdet, små hem byggs av pinnar, kottar och stenar o.s.v. Ibland spelar man fotboll på fotbollsplan, ibland tränar man basketkast på basketplan och ibland tränar man höjdhopp vid höjdhoppsställningen men för det mesta hittar man på helt egna lekar, mycket bra!

Jag kan med glädje konstatera att jag lyckats värva en helt fantastisk lärarkår!
Denna vecka är Läsepåsen introducerad och lärarna är måna om att läsestunden både hemma och i skolan verkligen blir av varje dag.

Golfundervisningen har kommit igång och både Annika Sörenstam gruppen (fickorna) och Tiger Woods gruppen (pojkarna) var nöjda efter sin tur på golfbanan...

Eleverna har ofta en kort massagestund i klassen vilket innebär att man stryker varandra lätt på ryggan enligt ett särskilt mönster. Läraren demonstrerar på det stora mjukisdjuret som snällt sitter still på en stol under momentet...eleverna blir så avslappnade så de nästan somnar sittandes på sin stol, skönt.

Idag har bagarklubben kommit i gång och i eftermiddag får vi smaka på äppelpaj i samband med mellanmålet. Äpplena är för övrigt plockade på vår egen skolgård.

Simundervisningen har i dag kommit igång i åk 1-2 och förskoleklassen går en runda i Hjorthagen för att spela ett naturbingo.

Häromdagen fick jag en fråga av mina egna unga, vuxna, kära barn Oskar och Ida:
"Hur går det mamma?"
Jag svarade:
"Jag är trött men lycklig" och fick till svar:
"Vi ser det".

Så är det.

Ha ett skönt och avkopplande veckoslut,
hälsar rektor Nina

2 kommentarer:

  1. Ja, det låter som en intensiv men rolig uppstart! Det ska bli väldigt spännande att få chans att hälsa på er. Tack för det!

    Mvh Lotta Fröjdfeldt

    SvaraRadera
  2. Du glömde skriva att låten "Fields of Gold" rullade på i lärarrummet hela förmiddagen och du bara njöt.

    Ny vecka med nya låter, blir spännande och se vad du hittar på.

    SvaraRadera