fredag 21 augusti 2009

Strålande skolstart!

Vilken trevlig början på skolåret vi haft i Gripsholmsskolan! Den första skoldagen samlades vi i hagen utanför skolan och hissade vår egen flagga. Det rådde en mycket högtidlig stämning när lärarna tillsammans med föräldrarna sjöng skolans egen lystringssång för eleverna. Man kunde tydligt se att eleverna var smått tagna av stundens allvar...
Föräldrarna stannade kvar i skolan resten av dagen för att bekanta sig med våra utrymmen och med varandra. Eleverna samlades i mindre grupper tillsammans med sina lärare för att leka olika lekar för att lära känna varandra och för att lära sig hur långt skolans område sträcker sig. Eleverna fick sina skoltröjor med skolans logga och många bytte raskt om till den nya tröjan. Alla var glada och nöjda vid skoldagens slut.

Skoldag nummer två följde vi i viss mån schemat för att eleverna så småningom skall lära sig rutinerna i olika ämnen och i olika utrymmen. Det råder alltid lite turbulens kring logistiken i matsalen under de första skoldagarna, så även i vår skola. Eleverna verkade gilla maten vi bjuder på i skolan, bra.

I dag har eleverna och lärarna deltagit i ett Trolläventyr i Hjorthagen intill skolan. Äventyren i Trollskogen fokuserade i allra högsta grad på vårt motto "Hjärna, hjärta, hälsa". Eleverna skulle i åldersblandade grupper göra olika uppgifter tillsammans. Alla fick en magisk sten att bära med sig i sin hand ifall äventyret skulle bli alltför spännande...

Vi har nu de första lyckade skoldagarna bakom oss och jag kan se på mina lärare att det har varit intensiva dagar. Alla är glada och nöjda men också en smula trötta och nu känns det bra att vi står inför ett par lediga dagar.

På måndagen fortsätter vi och då blir det skola "på riktigt"...

Trevlig helg,
rektor Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar