onsdag 15 februari 2012

Fest i flera veckor

För min del har det varit extra festligt under flera veckors tid nu. Jag har nämligen hållit i trådarna för ett flertal föräldramöten under kvällstid och varje kväll gått hem med ett leende på läpparna.

Jag förstår om man när man läser detta undrar: "Har människan inget liv - vad är det för festligt med föräldramöten..?"

Jodå, jag har ett liv och jag deltar i fester i traditionell bemärkelse.

Det jag menar är att det känns så himla bra att få möta föräldrarna för att informera, berätta, ställa frågor och försöka ge svar.

Jag upplever att vi på skolan har en tämligen rak kommunikation med föräldrarna och då vågar alla också lyfta fram frågor som kan tänkas vara känsliga. Det är nämligen så att när man väl lyft ärendena på bordet och berört dem så blir de genast mindre svåra att greppa.

Sedan är det ju det här med möten och att hålla tider; min ambitionen är alltid att klara av mötet på en och en halv timme men varje möte har pågått i minst två timmar... Jag hörde att en mamma kommenterat att hon deltagit i världens längsta föräldramöte!
Till det vill jag säga: "Men det finns ju så mycket att berätta :)"

Jag hade en gång i tiden en kvinnlig chef som var tio år äldre än jag. Hon pratade på så det stod härliga till i samband med möten och däremellen upplevde jag henne emellanåt något ofokuserad då hon mest ville berätta om resor hon gjort eller skulle göra... (Gunsan, jag säger detta med kärlek...;). Men hon gjorde ett tusan så bra jobb!

Nu, tio år senare då jag kommit upp i samma ålder ser jag att jag blivit likadan själv - och det bästa av allt, jag trivs med att vara just sådan!
Jag brukar trösta min förhållandevis unga personal och be dem att ha tålamod med mig.


Nåväl, så småningom stundar sportlov och då har jag för avsikt att resa västerut. Ni märker - det här med resor är viktigt...

Tack för alla givande möten och ett skönt kommande sportlov till er alla,
hälsar rektor Nina


1 kommentar:

  1. Oj Titi, det är så roligt att läsa hur bra du trivs med ditt jobb! Jag är övertygad om att du är en toppenbra chef :) Och att du trivs i Sveariket går inte heller att ta miste på. LYCKA TILL med kommande utmaningar! Kram av "gamla" (nåja över en månad yngre än du) klasskamraten Ia :)

    SvaraRadera