fredag 18 november 2011

Traditioner i december

Gripsholmsskolans traditioner i adventstid inleds fredagen den 25 november med en samling i kyrkan kl 9-10. Fackeltåget startar kl 8.30 från skolgården och föräldrarna är varmt välkomna med. Efter samlingen i kyrkan serveras det varm saft och pepparkaka på skolgården. Bilden här intill är tagen i samband med serveringen efter kyrkobesöket i fjol.

Den 6 december uppmärksammar vi Finlands självständighetsdag med en samlig i gymnastiksalen på morgonen. Det är Staffan som berättar om Finlands väg till självständighet denna gång.

Samma vecka den 9 december lyfter vi fram Nobel-dagen som egentligen infaller dagen därpå då skolan har stängt. Linda S har tagit sig an uppgiften att berätta om Alfred Nobel i samband med en samling denna morgon.

Den 13 december har vi Lucia-morgon i skolan. I år är det Ia och eleverna i klass 3 som står för Lucia-programmet. Endast föräldrar i klass 3 är välkomna med denna morgon för att se programmet i gymnastiksalen kl 8. Efter programmet bjuder skolan på fika till föräldrarna i matsalen. Lucia-progarmmet visas på nytt i samband med skolans julfest.

Den 19 december serveras jullunch till eleverna och personalen i skolans matsal. Denna dag brukar vi ha det extra festligt dukat och pyntat i matsalen, trevligt!

Tisdagen den 20 december håller Gripsholmsskolan sina julfester.
Fest nr 1 pågår kl 16-17 i gymnastiksalen i Flygeln. I denna fest deltar Blåvalar, Tigrar, klass 2 och klass 3.
Fest nr 2 pågår kl 18.30-19.30 i gymnastiksalen. I denna fest deltar Delfiner, Leoparder och klass 4.
Skolan har ännu inte köpt stolar till "festsalen" så det kan tänkas att en del av publiken måste sitta på golvet så ni vet :)

Den 21 december är den sista skoldagen före jullovet. Den här dagen dansar vi ringlekar och gör julpynt.

Jullov har vi under tiden 22 december - 9 januari. Skolan börjar igen tisdagen den 10 januari; måndagen den 9 januari har personalen planeringsdag och då har både skolan och Eftis stängt. I övrigt har Eftis öppet som vanligt alla vardagar under jullovet.


Jag ser med spänd förväntan fram emot december månad och adventstiden även detta skolår!

Trevlig helg,
rektor Nina

1 kommentar:

  1. Vad trevligt det ska bli med julfest! Ni ordnar så fint för oss och barnen!

    SvaraRadera