fredag 11 november 2011

Frågor om framtiden

Jag får ofta frågor om vilka antagningskriterier som gäller på Gripsholmsskolan.
Inför varje nytt skolår är det följande kriterier som gäller:
1. syskonförtur
2. boningsort Mariefred
3. anmälningsdatum.
Arbetsgången är den, att föräldrar till det kommande skolårets förskoleklass-elever kallas till ett informationsmöte alltid inom januari månad. Skolvalet skall sedan göras inom februari månad och runt sportlovet v 8 brukar vi ha den nya antagningslistan ganska långt klar.

En annan fråga som återkommer är elevernas fortsatta skolgång efter årskurs 5. Gripsholmsskolan har i dagsläget tillstånd att bedriva undervisning till och med årskurs 5.
Skolan kommer under detta läsår att ansöka om tillstånd för att fortsätta bedriva undervisning i första hand i årskurs 6. Vi ser årskurserna F-6 som en helhet och dessa årskurser kommer att bilda en enhet som även i framtiden ryms i Gripsholmsvikens lokaler Viken och Flygeln.
Året därpå kommer tillstånd för årskurserna 7-9 att sökas då vi med säkerhet vet vilka lokaler som kommer att komma i fråga för denna ålderskategori elever. Planeringen av denna verksamhet är redan igång och vi har bekantat oss med riktigt spännande lokaler på nära avstånd till Gripsholmsskolan.

Jag har förstått att det i samband med utvecklingssamtalen ofta frågas om när skolgården kommer att färdigställas. Arbetet med skolgården kommer att ske i olika etapper där markarbetet bör föregå allt annat. Därefter kan lekredskap och annat placeras på skolgården. I det sista skedet har vi planer på att bygga en brygga där skolans jollar och kanoter kan ligga under höst och vår. Mamma Maria i Tigerklassen utarbetar som bäst en skiss över skolgården och på bilden ovan ser ni hennes förslag på hur båthuset kan komma att se ut.

Eleverna har varit mycket duktiga på att idka affärsverksamhet och lyckats samla ihop 40 000 kr för försäljning av tulpanlökar, därför har det första lekredskapet redan beställts - nämligen klätterställningen Storkboet.
Storkboet skall monteras så fort som möjligt eftersom det som barn är svårt att förstå att allt skall behöva ta så lång tid.... Jag håller med barnen.

Jag har här försökt ge svar på några frågor om framtiden, ser gärna att ni alla hör av er till mig så fort det är något ni undrar över. Jag blir bara glad när ni besöker mig på skolan, skickar e-post eller ringer mig :)

Trevlig helg,
rektor Nina

2 kommentarer:

  1. Vad skojigt att läsa om din vardag och dina utmaningar! Kram från gamla klasskamraten i SJUNDEÅ! :) Ia

    SvaraRadera
  2. Ia, vad roligt att höra av dig! Minns du när VI gick i lågstadiet, det var tider det ;) Tack för kortet jag fick av dig då jag fyllde 50, medelålders damer har vi blivit...
    Allt gott till dig och de dina,
    kramar från din barndomsvän Titi

    SvaraRadera