fredag 28 oktober 2011

Känns bra

Att starta en skola innebär inte att man som rektor enbart ansvarar för att verksamheten är god med tillfredsställande elevtillströmning och att man lyckats värva en kunnig och ambitiös personal.

Därtill kommer det självklara ansvaret för etablerande av god elevvård bestående av professionell specialundervisning och tillgång till skolsköterska, skolläkare och kurator/psykolog vid behov.

Utöver detta består uppdraget av att hitta ändamålsenliga lokaler som uppfyller alla krav vad gäller bl a radon, ventilation, buller, temperatur m.m, m.m och där hyran är skälig.

Att skolmåltiden skall vara näringsrik och god är också en självklarhet i en skola. Om detta finns noggranna bestämmelser att uppfylla. Även kostnaderna för skolmåltiden skall vara rimliga.

Det är viktigt att inomhusmiljön är trivsam och ändamålsenlig i en skola. Lika viktigt är det skolgården lämpar sig för skolverksamhet med allt vad det innebär.


Jag brukar ofta skryta om mina elever och min personal, det gör jag gärna för de är suveräna!

Denna gång vill jag ändå väldigt gärna ge en eloge till Gripsholmsskolans alla föräldrar. Vilket stöd jag känner att vi på skolan har av dem!

Jag kan som exempel ge de senaste skriverierna om skolans brandskydd på andra våningen i Flygeln. Jag kan tala om att jag inte tagit emot ett enda mail eller ett enda telefonsamtal med frågor angående detta, otroligt.

Detta vill jag tolka som om att det finns ett förtroende för oss på Gripsholmsskolan vilket gör mig både glad och tacksam.

Bilden ovan får symbolisera detta stöd. Föräldrarna sluter upp kring skolan och stöttar när det behövs. Känns så bra, tack!


Trevligt höstlov till er alla,
rektor Nina


1 kommentar:

  1. Camilla Fredriksson30 oktober 2011 07:42

    Vi tycker du är helt fantastisk och Du har vårt fulla förtroende!
    Stor kram till vår "Muminmamma" =)

    Fam Fredriksson

    SvaraRadera