fredag 4 februari 2011

Heartware


"Individer med mycket Heartware sprider både glädje och harmoni till sina kolleger och vänner, medan en person med negativ och kritisk attityd kan förstöra både arbetsklimat och effektivitet i en grupp.
Om barn redan tidigt kan lära sig att tro på sig själva, se möjligheter i stället för problem, våga visa uppskattning och civilkurage, vara uthålliga, tåla motgångar m.m har de fått en stark grund som komplement till sitt "Brainware" - sina kunskaper."

Gripsholmsskolan kommer från och med läsåret 2011-2012 att införa Heartware som ett nytt tyngdpunktsområde i skolan. Att jobba med positiv mental inställning kommer därför att genomsyra allt arbete i skolan på samma sätt som de Finländska influenserna, Datorerna och Hälsoprofilen gör i dag. På så sätt uppfyller vi förhoppningsvis på ett ännu bättre sätt skolans ledord Hjärna-Hjärta-Hälsa.

Skolan har anlitat Sveriges mesta äventyrerska Renata Chlumska (se bilden) som mentor för både eleverna och personalen när vi nu inleder vårt Heartware-arbete i skolan. Renata kommer dels att träffa eleverna på skolan under våren, dels kommer hon att ha kontakt med eleverna på storbildsskärm via Skype, spännande! Kontakten med Renata kommer bl a att handla om följande:

- mod och rädsla
- motivation och passion
- mental träning
- målbilder
- ärlighet
- inställning och attityd
- vända trist till roligt
- öva och repetera
- hålla energin uppe
- m.m, m.m

Vår tanke är att samarbetet med Renata skall kulminera i en expedition till Taxinge i slutet av terminen då barnen i åk 1-2-3 skall cykla 2 mil, paddla 2 mil och övernatta i tält där emellan...
Ett högt ställt mål som kräver mycket förberedelse med både fysisk och mental träning - riktigt, riktigt spännande! Ber att få återkomma om detta.

Trevlig helg,
rektor Nina

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar