fredag 24 september 2010

Goda nyheter


Den här veckan har jag suttit i många möten och jag har bara goda nyheter att komma med i dag.

Träffade slottsfogden och hjortvakten i veckan och vi har bl a kommit överens om att slottets personal skall skola våra elever om hur man uppför sig i naturreservatet Hjorthagen. Eleverna skall under några tillfällen då de har friluftsliv på schemat få denna undervisning. Det blir bra!
Fogden och jag kom också överens om att det redan nu är dags att sända in en anhållan om att få fira skolans julfester på slottet även detta år. Vi minns med glädje förra årets fest som var mycket stämningsfull.

Gripsholmsskolans styrelse har haft möte denna vecka. Vi på skolan känner tydligt att styrelsen stöder oss i vårt arbete. Vid årsskiftet kommer vi att tilldelas mera utrymmen i skolbyggnaden i Viken, vi kommer att anställa ytterligare en person till Eftis, vi kommer under detta läsår att anställa en specialpedagog och vi har tilldelats budgetmedel för att företa en del kortare resor med våra elever till olika kulturella evenemang. Härligt!

Vi hade lärarmöte i dag på morgonen och personalen gladdes åt alla de goda nyheterna. Efter mötet fick jag en spontan kommentar av en av de nyanställda "Det här känns bra" -> viktigt att det känns bra för att man skall kunna göra ett gott arbete eller hur.

Det skall ändå sägas att veckans höjdpunkt var då vi alla i skolan samlades i dag för första gången sedan skolstarten till en gemensam samling med lystringssång, Lennart Hellsing sånger och en berättelse om "Pennan och suddgummit" på programmet. Det infann sig en känsla av samhörighet och eleverna var smått tagna av stundens allvar då vi alla reste oss och sjöng vår egen sång om Hjärna, Hjärta och Hälsa på Gripsholmsskolan.


Trevlig helg,
rektor Nina


4 kommentarer:

 1. Jätteroligt - stort grattis och tack för ert fina arbete för/med våra barn :-)

  Säg till om ni behöver hjälp!

  /Fredrik

  SvaraRadera
 2. Hej Nina.

  Tack för att du skrev i dag. Barnen var snurriga, ni såg lite stressade ut och jag morgonkall och butter. Ser fram emot att få ställa ordning i musikrummet.
  Trevlig helg. Jesper.

  SvaraRadera
 3. Härligt med så bra nyheter!! Det känns även jättebra för oss föräldrar och fortsätt ert bra arbete med barnen!
  /Lotta

  SvaraRadera
 4. Ditt engagemang som rektor och ledare är beundransvärt, tack!
  Våra barn får en fin skolstart och bra förebilder i både män och kvinnor.
  Trevlig vecka!/ Linda

  SvaraRadera