fredag 8 januari 2010

Skolåret 09-10 fortsätter


" En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isande tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv
att trä på det isande livet."

(Sonja Åkesson)

Så här i nyårstider kan vi uttrycka våra önskningar om hur det kommande året skall bli. Stiger man tidigt upp ur sängen, blir man morgonpigg hela året. Äter man ett äpple på fastande mage så snart man stigit upp, håller man sig frisk året ut. Man skall också se till att något av de klädesplagg man sätter på sig är nytt; då behöver man inte sakna kläder under året. En annan gammal sedvänja har varit att hälsa det nya året välkommet första gången man såg månskäran på himlen. En man skulle buga tre gånger och en kvinna skulle niga lika många gånger. Samtidigt kunde man passa på att önska sig något men det var själva hälsningen som var viktigast.

Här i Gripsholmsskolan fortsätter vi med vinterterminen fram till sportlovet. Vintervädret är gynnsamt och eleverna kommer att ägna sig åt både skidåkning och skridskoåkning varje dag under de kommande veckorna. Vilken nyttig och trevlig start på det nya året!

Läsepåsen tas i bruk igen, matteboken och engelskaboken plockas fram, datorerna står laddade och väntar på nya uppgifter och Mats går runt i skolan och stämmer gitarren och sjunger upp sig inför skolstarten på måndag...

För min del vidtar planeringen av läsåret 2010-2011 vilket känns riktigt spännande. Nya elever skall skrivas in i skolan, nya lärare skall anställas, nya lokaler skall hittas och riktlinjer inför det kommande läsåret skall dras upp.

Onsdagen den 3 februari kommer jag att hålla ett informationstillfälle för alla nya föräldrar i skolan inkommande höst. Skolvalet skall vara gjort senast den 19 februari och föräldrarna behöver i god tid få bekanta sig med vår skolas verksamhet.
Även våra "gamla" föräldrar kommer att kallas till ett informationsmöte; återkommer inom kort med ett datum för er del.

Förhoppningen är att vår skola nu och även i framtiden skall kännas som ett varmt bo för våra elever. Min önskan är också att eleverna skall känna att lärarna i skolan sträcker ut en varm hand till dem då de kommer till och vistas i skolan.
Då finns alla förutsättningar för att utveckla en varm själ i en varm kropp som på sikt ger oss ett varmt liv.


Välkomna tillbaka till Gripsholmsskolan på måndag!

Hälsningar rektor Nina


1 kommentar:

  1. Vi längtar tills i morgon! =)
    / Fam Fredriksson

    SvaraRadera