fredag 19 oktober 2012

Utmaningar


Hittade dessa synonymer till ordet utmaning i ett lexikon: uppfordran till kamp (!), inspiration, sporre, stimulans....

Ända sedan start har Gripsholmsskolan mött utmaningar av många olika slag. Det är just det som är så härligt med att vara en del av hela denna process. Då jag anställdes i maj 2009 konstaterade jag att uppstarten av skolan skulle komma att ta tio år i anspråk. Detta betyder att vi i maj 2019 kan anses ha gått varvet runt och att verksamheten inom skolan satt sig någorlunda. Vi har alltså några år präglade av utmaningar kvar att avverka, spännande!

Den stora utmaningen för min del handlar just nu om att lösa tillståndsfrågan för eleverna i åk 6 i första hand inför nästa skolår. Den stora tillståndsansökan för att bedriva undervisning i åk 6-9 är synnerligen omfattande och kräver sitt för att bli gjord på bästa sätt. Det handlar bl a om att hitta ändamålsenliga skolbyggnader och att utöka personalen med både behöriga och kompetenta ämneslärare. Samt lite annat smått och gott.

Då man möter utmaningar gäller det att plocka fram det heartware-tänk vi tillämpar på Gripsholmsskolan. Det gäller att se möjligheter i stället för problem, att hålla energin uppe, att ha stark vilja, att vara uthållig, att tåla motgångar och att sprida glädje och harmoni omkring sig -> lätt som en plätt ;)


Avslutar veckans blogginlägg med en del av en dikt jag hittade på nätet:

" Hela livet är en utmaning
försök att bara vara dig själv
gör vad du alltid drömt om
...
Lev livet medan livet är vid liv."


God helg,
rektor Nina


2 kommentarer:

  1. När det är uppförsbacke, tänkt på allt ni åstadkommit för alla i Gripsholmsskolan så här långt. Vi har nu haft 3 jättebra år med skolan, tack Nina för din energi och vilja!

    SvaraRadera
  2. Rektor Nina, ingen kommer att klara av detta bättre än du! Du har vårt fulla förtroende! Vägen mot framgång är inte rak, särskilt inte inom en pedagogisk verksamhet. Det handlar ju inte om vad som händer oss utan hur vi handskas med det som händer oss.

    SvaraRadera