fredag 1 juni 2012

Det mesta klart


På bilden ser ni Gripsholmsskolans blivande förskoleklass "Änderna"... Skämt åsido, bilden är tagen av mamma Anna en tidig morgon på skolgården, tack!

Vi har nu en hel del klart inför det kommande skolåret. Vi vet vid det här laget vilka lärare som kommer att undervisa i de olika klasserna, vi har i det närmaste klart vilka stödpersoner som kommer att finnas i respektive klass och vi har i stora drag klart vilka som kommer att ingå i personalgruppen under Etis-tid på Gripsholmsskolan.

Skoldagen kommer att starta en kvart senare på vår skola från och med skolstarten den 22 augusti - det nya klockslaget blir därmed kl 8.15. Det är nämligen så att den kommunala skolan kommer att påbörja sin skoldag kl 8.20 och vår ambition är att följa deras tider så långt det går bl.a på grund av gemensamma skolskjutsar.

Jag har under den gångna veckan gått runt i alla klasser och informerat eleverna om vilka klassrum som gäller för de olika klasserna under nästa skolår. En del av klasserna stannar kvar i samma rum medan andra byter både rum och byggnad. Vi kommer ju från augusti in i utrymmena på andra våningen i Viken-huset, bra! Vi har nämligen väntat på att ta dessa rum i bruk ända sedan förra året.

Skolåret 2012-2013 inleds den 22 augusti kl 8.15 och föräldramöten kommer att hållas före skolstarten - precis så som traditionen på Gripsholmsskolan påbjuder.
Föräldramötet för alla nya föräldrar i förskoleklasserna Giraffer och Zebror hålls måndagen den 20 augusti kl 18.30 medan föräldramötet för alla övriga föräldrar hålls tisdagen den 21 augusti kl 18.30.

Vi har ännu en skolvecka kvar med Sommaräventyr för Tigrarna och Leoparderna i årskurs 1, Sveriges nationaldag ska firas på skolan den 5 juni och inte minst har vi skolavslutning med Vårfest på fredag den 8 juni kl 8.30 ute på skolgården så vi hoppas på fint väder hela veckan!


En trevlig slutspurt på skolåret till er alla,
hälsar rektor Nina

1 kommentar:

  1. Tack för en jätte-fin "skoldag" för höstens förskoleklassare! Oj oj oj vad vi längtar efter skolstarten nu!
    Varm hälsning från Petra

    SvaraRadera