tisdag 22 maj 2012

Mors dagMuminmamman är en väldigt snäll mamma som bakar goda bullar och gör den bästa hallonsaften i hela Mumindalen. Hon försöker så gott det går att vara en bra mor till sina barn för hon betraktar alla som bor i huset som sina egna barn. Hon trivs bäst hemma men tycker att det kan vara spännande att åka ut på något äventyr ibland.

Det finns en liten berättelse om då Muminmamman väntat hem sin familj, hon har dukat och skapat fest, ordnat med snäckor och i sitt hjärta skapat utrymme och högt i tak. Hon väntar och väntar på de sina. Mörkret lägger sig och alla de andra fortsätter med sitt utan att tänka några illasinnade tankar alls. De är bara upptagna. Det är egentligen ingeting farligt. Men så bestämmer sig Muminmamma för att lämna för att själv få göra eget. Hon kastar sig ut i livsäventyret. Badar för det tycker hon om. Muminfamiljen möter inte sin mamma på verandan. De möter bara ett ensamt dukat bord som avslöjar timmar av väntan...

Var har du varit! utbrast pappan.
Jag? sa mamman oskyldigt. Jag tog bara en liten tur för att lufta på mig.
Du får inte skrämmas sådär, säger pappan. Du måste tänka på att vi är vana vid att ha dig inomhus om kvällarna.
Det är just det som är det förskräckliga, suckade mamman. Man behöver omväxling. Man blir för van vid varann om allting är likadant, inte sant älskling?En riktigt stor kram till alla fantastiska mammor på Mors dag på söndag!
Kom ihåg att kasta er ut i små livsäventyr ibland...


Hälsningar,
rektor Nina
1 kommentar:

  1. Underbart & tänkvärt, tack!
    Mvh
    /Anna-Carin T.

    SvaraRadera